Google
 

Friday, September 2, 2011

BUBUR LAMBUK UNTUK UNDI...

BUBUR LAMBUK UNTUK UNDI...
Oleh: GTPMM Crew

BUBUR lambuk untuk undi mungkin itulah tajuk paling sesuai untuk artikel GTPMM pada kali ini. GTPMM baru sahaja membaca sebuah blog dan artikel blog itu bertajuk "Rasuah Bubur Lambuk" Ekoran daripada artikel yang dibaca oleh GTPMM tersebut menyebabkan GTPMM merasa terpanggil untuk mengulas mengenainya.

Nampaknya di sini, PAS sanggup menggunakan apa jua cara untuk mereka menang dalam pilihan raya. Mungkin bagi mereka apa yang penting adalah menang pilihan raya. Perjuangan mereka bukanlah berteraskan rakyat tetapi lebih kepada perjuangan untuk memuaskan hawa nafsu pilihan raya.

Tak sangka juga GTPMM bahawa mereka sanggup menyamakan maruah rakyat dengan semangkuk bubur lambuk yang mana kalau kita beli kat bazaar Ramadhan ianya berharga RM2. Sampai hati mereka buat rakyat begitu rupa.

Mungkin mereka ingat dengan bubur lambuk percuma itu mereka akan mudah untuk memujuk rakyat supaya mengundi mereka sebaik sahaja pilihan raya muncul tak berapa lama lagi. Dalam tak sedar mereka akan mengundangkan kemarahan rakyat.

Rakyat perlu faham dengan pemberian mereka ini agar mereka tidak terus diperbodohkan lagi sepertimana mereka telah memperbodohkan kita dahulu. Ingat peristiwa di Terengganu tidak kita lupa.

Bagi mereka yang tidak tahu apa peristiwa yang telah berlaku bolehlah menonton video di bawah ini:


GTPMM: Jangan biarkan diri kita terus diperbodohkan mereka.

No comments: